Vedeli ste, že polievka patrí medzi najdôležitejšie a najzdravšie jedlo?

Toto vedeli už naši predkovia, a preto polievka bola denne na stole. Čaro polievky nie je v jej živosti, koľko má enzýmov a vitamínov, ale v jej energetickej hodnote. To znamená, že čím dlhšie polievku varíte, tým sa z nej uvoľní väčšie množstvo živín, vzniká vývar, ktorý je energetickejší.

Článok pokračuje pod reklamou.
Tu bude reklama pre neregistrovanych uzivatelov

Všetci dnes vieme, že po ťažkej chorobe sa človeku najčastejšie podával slepačí vývar. Dokonca aj chlapi po opici, jedli ako prvé jedlo kurací vývar.

Viete, aké najväčšie chyby dnes ľudia robia pri varení polievok?

Prvá je, že sa polievka varí na elektrických sporákoch a častokrát krátko.

Druhá chyba pri varení polievok je tá, že namiesto silného vývaru sa do polievok sype vegeta alebo sa pridáva bujón.

Treťou chybou je, že sa polievka varí z nekvalitných surovín ako napr. kura a zelenina z hypermarketu.

No a štvrtá chyba je, že polievku presálame.

Takže, ak chcete mať top polievku, tak ju varte na dreve alebo na plyne, varte ju od 4hod. až do 3 dní (môj rekordný čas varenia polievky bol 5dní, čo bolo 120 hodín vkuse), používajte čo najkvalitnejšie suroviny a na záver polievku nepresoľte. Mala by byť sladká a jemne slaná. Jemne slanú chuť získate tým, keď na záver polievku dochutíte misom.

Polievka dlhým varom získa energiu z ohňa, ktorú potom prenesie aj s teplom do organizmu.

Takže, keď som jedol 120 hod. varenú polievku, priviedol som do tela 120 hod. tepla a energie, ktoré harmonizujú slezinu a vyživujú obličky.

Obličky sú zdrojom životnej energie, ktorú môžeme dopĺňať iba správnym, pravidelným dýchaním a kvalitným jedlom.

Ak tieto veci nerobíme, naša životná sila sa z obličiek vyčerpáva, rýchlo starneme a potom umierame.

ZDIEĽAJTE